Termopan

Termopan je specijalna konstrukcija od dva ili više stakala sa jednom, dve ili više vazdušnih komora. Komore su međusobno ograničene poroznim distancionim profilom ispunjenim higroskopnom materijom (materija koja upija vlagu). Hermetizacija termopana je po pravilu dvostepena: - između stakla i profila, ali i po obimu, jedno ili dvokomponentnim hermetikom. Termoizolacione karakteristike termopana definišu se pomoću koeficijenta termičke provodljivosti K, ili preko koeficijenta termičkog otpora R. Prostor između staklenih ploča je hermetički zatvoren i ispunjen suvim vazduhom. Zbog toga ne može da se pojavi kondenz ili da se staklo zamagli.

Flot staklo

Flot staklo je idealno ravne površine, koga odlikuju prozirnost i bistrina staklene mase, ujednacenost debljine i paralelnost površina. U osnovnu smesu se mogu dodati razne primese sto omogucava proizvodnju stakla razlicitih boja, namene, osobina..

Parsol

Parsol staklo je staklo kojem se u toku proizvodnje dodaje boja. Ima široku primenu zbog mogucnosti da upija svetlost i toplotnu energiju. Parsol je flot staklo bojeno u masi. Boje: bronza, siva, zelena, plava..

Stopsol

Stopsol je reflektujuce staklo proizvedeno na podlozi parsola pirolitickim postupkom što znaci da je tokom proizvodnje stakla, na još toplu masu, nanesen prskanjem sloj selektivnih metalnih oksida koji su u tu masu utonuli.

ĆOSIĆ STAKLO

Adresa: Palih boraca 15
Poš. broj: 11351 Vinča
Mobilni: 060/5868-711
Fiksni: 011/8065-138
Web:cosicstaklo.rs
Indentifikacioni podaci-"Ćosić staklo"
© Copyright 2015 Ćosić staklo Autor | Milenko Milovanović